For direct access use https://forums.oldunreal.com
It's been quite a while since oldunreal had an overhaul, but we are moving to another server which require some updates and changes. The biggest change is the migration of our old reliable YaBB forum to phpBB. This system expects you to login with your username and old password known from YaBB.
If you experience any problems there is also the usual "password forgotten" function. Don't forget to clear your browser cache!
If you have any further concerns feel free to contact me: Smirftsch@oldunreal.com

New forums online

Unreal Unreal and more Unreal
User avatar
Player701
OldUnreal Member
Posts: 52
Joined: Tue Jan 31, 2017 8:35 pm

Re: New forums online

Post by Player701 »

eGo wrote: Wed Apr 07, 2021 6:29 amLinks "https://forums.oldunreal.com" or "https://www.oldunreal.com/phpBB3/" redirects to "http://www.oldunreal.com/phpBB3/"
After login it redirects to "https://www.oldunreal.com/phpBB3/"
Just checked in a private window, only the first link redirects to http, the second one redirects to https.
User avatar
eGo
OldUnreal Member
Posts: 157
Joined: Sat Mar 08, 2008 7:12 pm
Location: Germany

Re: New forums online

Post by eGo »

Player701 wrote: Wed Apr 07, 2021 6:46 am Just checked in a private window, only the first link redirects to http, the second one redirects to https.
Use the main page links!!! Click in the menu on "Forums"...or in the news from 18-01-2021. Both links are using redirection to http.
User avatar
Player701
OldUnreal Member
Posts: 52
Joined: Tue Jan 31, 2017 8:35 pm

Re: New forums online

Post by Player701 »

Yeah, right, both links from there lead to http. Weird.
User avatar
Smirftsch
Administrator
Posts: 8977
Joined: Wed Apr 29, 1998 10:00 pm

Re: New forums online

Post by Smirftsch »

I had a global redirect to https, but can't do it that way because it will kill access to both ingame news and masterserver update (for now at least). Since both forum and mainpage redirect to https too it shouldnt cause and problems.
But I can't find a single remaining http redirect anywhere?
Sometimes you have to lose a fight to win the war.
User avatar
eGo
OldUnreal Member
Posts: 157
Joined: Sat Mar 08, 2008 7:12 pm
Location: Germany

Re: New forums online

Post by eGo »

How did you set the redirect...via htaccess?
User avatar
Smirftsch
Administrator
Posts: 8977
Joined: Wed Apr 29, 1998 10:00 pm

Re: New forums online

Post by Smirftsch »

Nah, the hosting service provides this via "one click", not entirely sure what they do in the background there, need to ask. I think I can do it via htaccess as well, will check once I find some time :)
Still, I don't see any http redirects yet?
Sometimes you have to lose a fight to win the war.
User avatar
EvilGrins
OldUnreal Member
Posts: 419
Joined: Wed Oct 19, 2011 7:49 am

Re: New forums online

Post by EvilGrins »

Forum keeps forgetting I'm logged in, if I open a thread in a new window or leave without logging out... when I come back it looks like it logged me out.
User avatar
eGo
OldUnreal Member
Posts: 157
Joined: Sat Mar 08, 2008 7:12 pm
Location: Germany

Re: New forums online

Post by eGo »

EvilGrins wrote: Tue Apr 13, 2021 12:39 pm Forum keeps forgetting I'm logged in, if I open a thread in a new window or leave without logging out... when I come back it looks like it logged me out.
Same problem with the url? Check my last posts.
User avatar
Hyper
OldUnreal Member
Posts: 3448
Joined: Fri Oct 11, 2002 5:41 pm
Contact:

Re: New forums online

Post by Hyper »

Can you please enable to edit your own messages, regardless when they were posted. Or at least consider this?
Now messages seem to lock shut from editing after a couple of days.
The man who stopped a tsunami

http://www.hypercoop.tk
unreal://hypercoop.tk
User avatar
Smirftsch
Administrator
Posts: 8977
Joined: Wed Apr 29, 1998 10:00 pm

Re: New forums online

Post by Smirftsch »

This is being disabled to avoid older posts being raped by (ex) members going rampage, ripping entire topics useless. We've had this problem 2 times now, so I let this option enabled. I could increase the number of days I think.
Sometimes you have to lose a fight to win the war.
User avatar
Hyper
OldUnreal Member
Posts: 3448
Joined: Fri Oct 11, 2002 5:41 pm
Contact:

Re: New forums online

Post by Hyper »

Smirftsch wrote: Sat May 01, 2021 9:53 am This is being disabled to avoid older posts being raped by (ex) members going rampage, ripping entire topics useless. We've had this problem 2 times now, so I let this option enabled. I could increase the number of days I think.
I understand. I have seen this happen in other forums.

One of the reasons I asked this was that ividyon merged two threads started by me of the same issue in different versions. I'm used to start new threads for issues that still occur in a new release to keep clear that a report is still relevant for a new version. Now ividyon prefers to continue in existing threads I wanted to update the start post and thread title to include the new version number.
The man who stopped a tsunami

http://www.hypercoop.tk
unreal://hypercoop.tk
User avatar
ividyon
OldUnreal Member
Posts: 165
Joined: Thu Mar 24, 2005 11:11 am

Re: New forums online

Post by ividyon »

Since this month, I've once again been unable to stay logged in, the forums keep booting me out multiple times within the same day. Anyone else have this?

I access the forums over a https://forums.oldunreal.com bookmark.
User avatar
eGo
OldUnreal Member
Posts: 157
Joined: Sat Mar 08, 2008 7:12 pm
Location: Germany

Re: New forums online

Post by eGo »

ividyon wrote: Sat Jun 26, 2021 1:28 am Since this month, I've once again been unable to stay logged in, the forums keep booting me out multiple times within the same day. Anyone else have this?

I access the forums over a https://forums.oldunreal.com bookmark.
I've found this issue a few months ago...and talked about it with Jochen. It's a redirection issue...https://forums.oldunreal.com/ redirects you a "http" URL where're saved your login data. But after login into the forum it redirects you again to a "https" URL, where the cookie is invalid.

Thats the way:
https://forums.oldunreal.com -> http://www.oldunreal.com/phpBB3/ -> Login -> https://www.oldunreal.com/phpBB3/

My solution...only bookmark https://www.oldunreal.com/phpBB3/
User avatar
ividyon
OldUnreal Member
Posts: 165
Joined: Thu Mar 24, 2005 11:11 am

Re: New forums online

Post by ividyon »

eGo wrote: Sat Jun 26, 2021 11:02 am It's a redirection issue...https://forums.oldunreal.com/ redirects you a "http" URL where're saved your login data.
Well, Smirf should be able to fix this, that should do the trick.

Adjusted the bookmark until then. But at that point, why even have the two URLs at all? Just stick to one.
User avatar
Smirftsch
Administrator
Posts: 8977
Joined: Wed Apr 29, 1998 10:00 pm

Re: New forums online

Post by Smirftsch »

thanks for analyzing, the redirection is clearly set to https, it should not end up in http. Odd...
Trying to find out whats up.
Sometimes you have to lose a fight to win the war.
User avatar
Hellkeeper
Global Moderator
Posts: 3224
Joined: Wed May 21, 2008 8:24 pm
Location: France
Contact:

Re: New forums online

Post by Hellkeeper »

The wiki's dead again.
User avatar
Smirftsch
Administrator
Posts: 8977
Joined: Wed Apr 29, 1998 10:00 pm

Re: New forums online

Post by Smirftsch »

mmh, works fine for me, any messages?
Sometimes you have to lose a fight to win the war.
User avatar
Hellkeeper
Global Moderator
Posts: 3224
Joined: Wed May 21, 2008 8:24 pm
Location: France
Contact:

Re: New forums online

Post by Hellkeeper »

Ah, it's back online tonight, I had a mediawiki error message up until today, saying it was running on the wrong version of PHP.


EDIT: gone again. Here's the message :
MediaWiki 1.36 internal error

MediaWiki 1.36 requires PHP 7.3.19 or higher; you are using PHP 7.2.34.
Supported PHP versions

Please consider upgrading your copy of PHP. PHP versions less than v7.3.0 are no longer supported by the PHP Group and will not receive security or bugfix updates.

If for some reason you are unable to upgrade your PHP version, you will need to download an older version of MediaWiki from our website. See our compatibility page for details of which versions are compatible with prior versions of PHP.
User avatar
x21
OldUnreal Member
Posts: 77
Joined: Thu Mar 30, 2017 3:13 pm

Re: New forums online

Post by x21 »

Hellkeeper wrote: Tue Jun 29, 2021 10:33 pm Ah, it's back online tonight, I had a mediawiki error message up until today, saying it was running on the wrong version of PHP.


EDIT: gone again. Here's the message :
MediaWiki 1.36 internal error

MediaWiki 1.36 requires PHP 7.3.19 or higher; you are using PHP 7.2.34.
Supported PHP versions

Please consider upgrading your copy of PHP. PHP versions less than v7.3.0 are no longer supported by the PHP Group and will not receive security or bugfix updates.

If for some reason you are unable to upgrade your PHP version, you will need to download an older version of MediaWiki from our website. See our compatibility page for details of which versions are compatible with prior versions of PHP.
In theory all this could be automated. In practice probably not.
User avatar
Smirftsch
Administrator
Posts: 8977
Joined: Wed Apr 29, 1998 10:00 pm

Re: New forums online

Post by Smirftsch »

ah, I see, this is for wiki.oldunreal.com - updated :)
Sometimes you have to lose a fight to win the war.
User avatar
eGo
OldUnreal Member
Posts: 157
Joined: Sat Mar 08, 2008 7:12 pm
Location: Germany

Forum Search error

Post by eGo »

I've got an error while searching in combination of "open location" or "open+location"...but searching with keywords "open level" or "open map" works fine.


[code][phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Specification mandate value for attribute name in Entity, line: 25
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Specification mandate value for attribute content in Entity, line: 27
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): attributes construct error in Entity, line: 27
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Couldn't find end of Start Tag Webpage line 27 in Entity, line: 27
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): xmlParseEntityRef: no name in Entity, line: 55
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): xmlParseEntityRef: no name in Entity, line: 55
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): EntityRef: expecting ';' in Entity, line: 63
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): AttValue: " or ' expected in Entity, line: 78
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): attributes construct error in Entity, line: 78
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Couldn't find end of Start Tag div line 78 in Entity, line: 78
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Opening and ending tag mismatch: Redirect line 25 and div in Entity, line: 97
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Opening and ending tag mismatch: input line 136 and form in Entity, line: 137
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): StartTag: invalid element name in Entity, line: 236
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Opening and ending tag mismatch: meta line 240 and head in Entity, line: 243
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Opening and ending tag mismatch: meta line 239 and html in Entity, line: 250
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Opening and ending tag mismatch: head line 238 and CODE in Entity, line: 251
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Opening and ending tag mismatch: html line 237 and r in Entity, line: 255
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Premature end of data in tag input line 135 in Entity, line: 255
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Premature end of data in tag form line 133 in Entity, line: 255
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Premature end of data in tag CODE line 15 in Entity, line: 255
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): Premature end of data in tag r line 1 in Entity, line: 255

Fatal error: Uncaught InvalidArgumentException: DTDs, CDATA nodes and comments are not allowed in /home/webj996rd/html/phpBB3/vendor/s9e/text-formatter/src/Renderer.php:160 Stack trace: #0 /home/webj996rd/html/phpBB3/vendor/s9e/text-formatter/src/Renderer.php(33): s9e\TextFormatter\Renderer->checkUnsupported('<r>I've rewritt...') #1 /home/webj996rd/html/phpBB3/vendor/s9e/text-formatter/src/Renderers/PHP.php(303): s9e\TextFormatter\Renderer->loadXML('<r>I've rewritt...') #2 /home/webj996rd/html/phpBB3/vendor/s9e/text-formatter/src/Renderer.php(66): s9e\TextFormatter\Renderers\PHP->renderRichText('<r>I've rewritt...') #3 /home/webj996rd/html/phpBB3/phpbb/textformatter/s9e/renderer.php(250): s9e\TextFormatter\Renderer->render('<r>I've rewritt...') #4 /home/webj996rd/html/phpBB3/includes/functions_content.php(600): phpbb\textformatter\s9e\renderer->render('<r>I've rewritt...') #5 /home/webj996rd/html/phpBB3/search.php(1175): generate_text_for_display('<r>I've rewritt...', '4vhf', '', 2, false) #6 {main} thrown in /home/webj996rd/html/phpBB3/vendor/s9e/text-formatter/src/Renderer.php on line 160[/code]
User avatar
Smirftsch
Administrator
Posts: 8977
Joined: Wed Apr 29, 1998 10:00 pm

Re: New forums online

Post by Smirftsch »

Thank you very much, I've fixed it :)
Sometimes you have to lose a fight to win the war.
Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “Unreal General Forum”