For direct access use https://forums.oldunreal.com
It's been quite a while since oldunreal had an overhaul, but we are moving to another server which require some updates and changes. The biggest change is the migration of our old reliable YaBB forum to phpBB. This system expects you to login with your username and old password known from YaBB.
If you experience any problems there is also the usual "password forgotten" function. Don't forget to clear your browser cache!
If you have any further concerns feel free to contact me: Smirftsch@oldunreal.com

New forums online

Unreal Unreal and more Unreal
User avatar
Hellkeeper
Global Moderator
Posts: 3224
Joined: Wed May 21, 2008 8:24 pm
Location: France
Contact:

Re: New forums online

Post by Hellkeeper »

The quicklink of the forum works fine, but the main link on OU's main page points to https://www.wiki.oldunreal.com/ and responds with "Sorry, website not configured". So the wiki isn't dead but the main link doesn't work. :)
User avatar
Smirftsch
Administrator
Posts: 8977
Joined: Wed Apr 29, 1998 10:00 pm

Re: New forums online

Post by Smirftsch »

gah...thanks a lot, fixed.
Sometimes you have to lose a fight to win the war.
User avatar
Sergey
OldUnreal Member
Posts: 71
Joined: Wed Nov 25, 2015 5:16 am

Re: New forums online

Post by Sergey »

User registration crashes.
I enter my data to log in to the forum. I check the "remember me" box. I can write on the forum.
At some time, when navigating through the pages of the site, my registration automatically flies off. I am again forced to write my login details for the forum.

i think. that the bug appears if you go from this page to the main page of the site , and then select the "forums" tab"
User avatar
Hyper
OldUnreal Member
Posts: 3448
Joined: Fri Oct 11, 2002 5:41 pm
Contact:

Re: New forums online

Post by Hyper »

Sergey wrote: Sat Feb 20, 2021 5:22 pm User registration crashes.
I enter my data to log in to the forum. I check the "remember me" box. I can write on the forum.
At some time, when navigating through the pages of the site, my registration automatically flies off. I am again forced to write my login details for the forum.

i think. that the bug appears if you go from this page to the main page of the site , and then select the "forums" tab"
I also have had issues with being logged out. Around weekly, maybe releated to that I'm using a portable browser on several computers so I copy my logged in session to other computers and use it there. I prefer the behavior of the old forum where I can stay logged in no matter how long and no matter how often I switch computers.
The man who stopped a tsunami

http://www.hypercoop.tk
unreal://hypercoop.tk
User avatar
TCP_Wolf
Administrator
Posts: 1078
Joined: Sun Mar 03, 2002 12:04 pm
Contact:

Re: New forums online

Post by TCP_Wolf »

Smirftsch wrote: Tue Jan 26, 2021 10:59 am
ividyon wrote: Tue Jan 26, 2021 9:08 am 3) 32 posts and it's already a 3 pages thread? I recommend setting the limit per page higher, like 15 or 20. Else there's a lot of page changing for little content. This is easily done via the Administration Control Panel.
3) Yes, good reminder, set it to 25 for now.
Is there a user option to set it to infinite? I prefer just scrolling down instead of "paging", simply because I can fulltext search the entire thread then w/o having to use the online search function - also much more practical for offline saving a thread... not really a biggie tho.


eGo wrote: Thu Jan 28, 2021 9:06 am Yeah....bright green on pur black background....eye cancer is everywhere...
Hrhr I like the "alien" look of that color scheme. Even been using it on my own shit at times ;-) I do understand people disliking it tho.


Smirftsch wrote: Sat Jan 30, 2021 6:31 am
Rikia wrote: Fri Jan 29, 2021 9:26 pm Can I get explaination, why it's needed to clean browser cache?
Because I noticed during transition that the new page/forum often wasn't loaded correctly otherwise (Ctrl+F5 for the corresponding page works usually also)- it's just to avoid issues.
Browser caches make a lot of problems, especially on apps. Originally invented to mainly cache static content that doesn't change and thus save bandwidth (useful scenario), caches are a major pain in the rear sometimes for application development - yes still today. When I'm too frustrated to bother tinkering I just open the dev menu and tick "disable caches"... meh :-X


Smirftsch wrote: Fri Jan 22, 2021 6:17 pm on a second thought...probably everything is better than an iframe.
I have to disagree on that one.

IFrames are an ancient html entity allowing for dynamic content mixing completely -WITHOUT- javascript easily. I still use these today in application development to avoid having to use some crap JS framework (JS... evil... should die... etc). I understand the security issue that may arise from cross mixing sites which is why browsers today handle them with care over cross-domains - still, the only browsers/engines that have real issues with them are JavaFX / WebKit and (obviously) Safari, because... Apple... noob programmers who believe they know things better than the rest of the world ;-)



Now for the actual point I came on this thread for, I did notice that some links on the wiki also still point to the old forums. Is there a "search/replace all" for the wiki to fix that?
User avatar
EvilGrins
OldUnreal Member
Posts: 419
Joined: Wed Oct 19, 2011 7:49 am

Re: New forums online

Post by EvilGrins »

Smirftsch wrote: Mon Feb 15, 2021 7:30 am seems to work fine for me?
Looks like they fixed it.
User avatar
Skywolf
OldUnreal Member
Posts: 880
Joined: Sun Aug 02, 2009 12:20 pm

Re: New forums online

Post by Skywolf »

The link to the forums on the main page directs to http://www.oldunreal.com/phpBB3/ which my browser claims isn't secure (not https). It also doesn't seem to share the same cookies as it doesn't log me in automatically while the direct URL (https://forums.oldunreal.com/) does. And while the direct link does use https properly does firefox claims not all parts of the page are secure. Not sure if the latter is any real concern though.

Any reason why the main page doesn't just link to https://forums.oldunreal.com/?
User avatar
ividyon
OldUnreal Member
Posts: 165
Joined: Thu Mar 24, 2005 11:11 am

Re: New forums online

Post by ividyon »

TCP_Wolf wrote: Sun Feb 21, 2021 11:05 am
Smirftsch wrote: Fri Jan 22, 2021 6:17 pm on a second thought...probably everything is better than an iframe.
I have to disagree on that one.
They have their use cases, but that use case is definitely not "display the main content of a website". Putting a forum in an iframe means that the address bar will not update with the current path, meaning that people can't comfortably link to certain threads/posts, or even favorite them in their browsers.
User avatar
Smirftsch
Administrator
Posts: 8977
Joined: Wed Apr 29, 1998 10:00 pm

Re: New forums online

Post by Smirftsch »

Skywolf wrote: Sun Feb 21, 2021 11:16 pm The link to the forums on the main page directs to http://www.oldunreal.com/phpBB3/ which my browser claims isn't secure (not https). It also doesn't seem to share the same cookies as it doesn't log me in automatically while the direct URL (https://forums.oldunreal.com/) does. And while the direct link does use https properly does firefox claims not all parts of the page are secure. Not sure if the latter is any real concern though.

Any reason why the main page doesn't just link to https://forums.oldunreal.com/?
actually it points to https://www.oldunreal.com/phpBB3 - which in this case results in http - I do not know yet why, since I made the according changes in the phpBB backend.
The "insecure" notification happens due to (profile/signature) images which point to http instead of https yet.
ividyon wrote: Mon Feb 22, 2021 8:56 am
TCP_Wolf wrote: Sun Feb 21, 2021 11:05 am
Smirftsch wrote: Fri Jan 22, 2021 6:17 pm on a second thought...probably everything is better than an iframe.
I have to disagree on that one.
They have their use cases, but that use case is definitely not "display the main content of a website". Putting a forum in an iframe means that the address bar will not update with the current path, meaning that people can't comfortably link to certain threads/posts, or even favorite them in their browsers.
perhaps should have said "better than an iframe in this case." - which was the intention :P - I know that iframes have their purpose :)
Sometimes you have to lose a fight to win the war.
User avatar
EvilGrins
OldUnreal Member
Posts: 419
Joined: Wed Oct 19, 2011 7:49 am

Re: New forums online

Post by EvilGrins »

I couldn't make any replies last night, roundabout 3am.
User avatar
Smirftsch
Administrator
Posts: 8977
Joined: Wed Apr 29, 1998 10:00 pm

Re: New forums online

Post by Smirftsch »

EvilGrins wrote: Sat Feb 27, 2021 9:44 pm I couldn't make any replies last night, roundabout 3am.
any errors or something?
Sometimes you have to lose a fight to win the war.
User avatar
EvilGrins
OldUnreal Member
Posts: 419
Joined: Wed Oct 19, 2011 7:49 am

Re: New forums online

Post by EvilGrins »

Smirftsch wrote: Sun Feb 28, 2021 12:55 pmany errors or something?
503 error.
User avatar
Smirftsch
Administrator
Posts: 8977
Joined: Wed Apr 29, 1998 10:00 pm

Re: New forums online

Post by Smirftsch »

EvilGrins wrote: Wed Mar 03, 2021 6:15 am
Smirftsch wrote: Sun Feb 28, 2021 12:55 pmany errors or something?
503 error.
MMh, perhaps some serverworks or something along that. Maybe nothing to worry about. Please keep me informed if happening again :)
Sometimes you have to lose a fight to win the war.
User avatar
ividyon
OldUnreal Member
Posts: 165
Joined: Thu Mar 24, 2005 11:11 am

Re: New forums online

Post by ividyon »

00:10 GMT+1: Can't access Unreal Another Reality project thread: https://forums.oldunreal.com/viewtopic.php?f=35&t=3734

Error 500, so probably some internal PHP error.

Same for Qtit "Alternate Pawns" thread https://forums.oldunreal.com/viewtopic.php?f=35&t=3708
User avatar
Smirftsch
Administrator
Posts: 8977
Joined: Wed Apr 29, 1998 10:00 pm

Re: New forums online

Post by Smirftsch »

ividyon wrote: Wed Mar 03, 2021 11:11 pm 00:10 GMT+1: Can't access Unreal Another Reality project thread: https://forums.oldunreal.com/viewtopic.php?f=35&t=3734

Error 500, so probably some internal PHP error.

Same for Qtit "Alternate Pawns" thread https://forums.oldunreal.com/viewtopic.php?f=35&t=3708
Those are most likely migration issues yet, will check.

Edit: fixed.
Sometimes you have to lose a fight to win the war.
User avatar
ividyon
OldUnreal Member
Posts: 165
Joined: Thu Mar 24, 2005 11:11 am

Re: New forums online

Post by ividyon »

Thanks, it's accessible now. Though the BBCode tags in the Alternate Pawns thread don't seem to work for some reason.
User avatar
Smirftsch
Administrator
Posts: 8977
Joined: Wed Apr 29, 1998 10:00 pm

Re: New forums online

Post by Smirftsch »

ividyon wrote: Thu Mar 04, 2021 10:08 am Thanks, it's accessible now. Though the BBCode tags in the Alternate Pawns thread don't seem to work for some reason.
yeah, due to be http instead of https. Changed it to https now ;)
Sometimes you have to lose a fight to win the war.
User avatar
EvilGrins
OldUnreal Member
Posts: 419
Joined: Wed Oct 19, 2011 7:49 am

Re: New forums online

Post by EvilGrins »

In other quirks... saw Dots posted, never interacted with the guy before so went to check out his posts... and clicking to see all his posts worked, but it also did THAT up top.
Attachments
zzzzzzzzzzzopClip0001.png
User avatar
eGo
OldUnreal Member
Posts: 157
Joined: Sat Mar 08, 2008 7:12 pm
Location: Germany

Re: New forums online

Post by eGo »

viewtopic.php?f=32&t=2908

or
Fatal error: Uncaught InvalidArgumentException: Cannot load XML: xmlParseEntityRef: no name in /home/webj996rd/html/phpBB3/vendor/s9e/text-formatter/src/Renderer.php:46 Stack trace: #0 /home/webj996rd/html/phpBB3/vendor/s9e/text-formatter/src/Renderers/PHP.php(303): s9e\TextFormatter\Renderer->loadXML('<r>Ok...if you ...') #1 /home/webj996rd/html/phpBB3/vendor/s9e/text-formatter/src/Renderer.php(66): s9e\TextFormatter\Renderers\PHP->renderRichText('<r>Ok...if you ...') #2 /home/webj996rd/html/phpBB3/phpbb/textformatter/s9e/renderer.php(250): s9e\TextFormatter\Renderer->render('<r>Ok...if you ...') #3 /home/webj996rd/html/phpBB3/includes/functions_content.php(600): phpbb\textformatter\s9e\renderer->render('<r>Ok...if you ...') #4 /home/webj996rd/html/phpBB3/viewtopic.php(1764): generate_text_for_display('<r>Ok...if you ...', 'j2bct0o', '', 2, true) #5 {main} thrown in /home/webj996rd/html/phpBB3/vendor/s9e/text-formatter/src/Renderer.php on line 46
User avatar
Smirftsch
Administrator
Posts: 8977
Joined: Wed Apr 29, 1998 10:00 pm

Re: New forums online

Post by Smirftsch »

thanks friends, fixed.
Sometimes you have to lose a fight to win the war.
User avatar
EvilGrins
OldUnreal Member
Posts: 419
Joined: Wed Oct 19, 2011 7:49 am

Re: New forums online

Post by EvilGrins »

Any attempts to add onto this thread results in error messages:
viewtopic.php?f=12&t=2196
User avatar
Player701
OldUnreal Member
Posts: 52
Joined: Tue Jan 31, 2017 8:35 pm

Re: New forums online

Post by Player701 »

Hello again. When I attempt to find all my posts by clicking on the corresponding link on my profile page, there is an error. Link: search.php?author_id=1051&sr=posts

Code: Select all

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/s9e/text-formatter/src/Utils.php on line 161: DOMDocument::loadXML(): ParsePI: PI int space expected in Entity, line: 7

Fatal error: Uncaught InvalidArgumentException: Processing instructions are not allowed in /home/webj996rd/html/phpBB3/vendor/s9e/text-formatter/src/Renderer.php:160 Stack trace: #0 /home/webj996rd/html/phpBB3/vendor/s9e/text-formatter/src/Renderer.php(33): s9e\TextFormatter\Renderer->checkUnsupported('<r>I tried to t...') #1 /home/webj996rd/html/phpBB3/vendor/s9e/text-formatter/src/Renderers/PHP.php(303): s9e\TextFormatter\Renderer->loadXML('<r>I tried to t...') #2 /home/webj996rd/html/phpBB3/vendor/s9e/text-formatter/src/Renderer.php(66): s9e\TextFormatter\Renderers\PHP->renderRichText('<r>I tried to t...') #3 /home/webj996rd/html/phpBB3/phpbb/textformatter/s9e/renderer.php(250): s9e\TextFormatter\Renderer->render('<r>I tried to t...') #4 /home/webj996rd/html/phpBB3/includes/functions_content.php(600): phpbb\textformatter\s9e\renderer->render('<r>I tried to t...') #5 /home/webj996rd/html/phpBB3/search.php(1175): generate_text_for_display('<r>I tried to t...', '23wzub', '', 2, false) #6 {main} thrown in /home/webj996rd/html/phpBB3/vendor/s9e/text-formatter/src/Renderer.php on line 160
User avatar
Smirftsch
Administrator
Posts: 8977
Joined: Wed Apr 29, 1998 10:00 pm

Re: New forums online

Post by Smirftsch »

fixed, thanks again ;)
Sometimes you have to lose a fight to win the war.
User avatar
eGo
OldUnreal Member
Posts: 157
Joined: Sat Mar 08, 2008 7:12 pm
Location: Germany

Re: New forums online

Post by eGo »

I think an option to edit old own posts would be fine...to fix links to pictures, dls e.g.
User avatar
eGo
OldUnreal Member
Posts: 157
Joined: Sat Mar 08, 2008 7:12 pm
Location: Germany

Re: New forums online

Post by eGo »

What the f...can anybody confirm this?

Start OU and going to the forum by clicking the respective links on mainpage...I'm not logged in:

Links "https://forums.oldunreal.com" or "https://www.oldunreal.com/phpBB3/" redirects to "http://www.oldunreal.com/phpBB3/"
After login it redirects to "https://www.oldunreal.com/phpBB3/"

Please stay at secure protocol...I think there is a cookie issue. I'm logged in and closing the tab or browser and restart the forum the auto login doesn't work. The cookie is saved but I think thats an issue between http and https protocol.
Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “Unreal General Forum”